Zašto je važna detoksikacija tijela?

Istraživači s različitim studijama procjenjuju da prosječna osoba danas nosi najmanje 700 poznatih toksina u krvi, koži, masnom tkivu, moždanom tkivu, jetri, probavnom i drugim organskim sustavima. Neki od glavnih zagađivača nalaze se u sredstvima za čišćenje u kućanstvu, proizvodima za osobnu higijenu, proizvodima za njegu vrta, hrani, vodi i drugim pićima te zraku koji udišemo.

Život u 21. stoljeću nudi nam puno stresa i otrova u okolišu. U našem okruženju imamo više od stotinu tisuća otrovnih kemikalija kojima smo izloženi svaki dan. Način na koji redovito vodimo brigu o detoksikaciji i pročišćavanju tijela bitan je za naše zdravlje u suvremenom svijetu. Hormonska neravnoteža, pretilost, mentalni problemi, gubitak pamćenja, umor, nedostatak vitalnosti, metabolički sindrom, poremećaji spavanja: sve su to znakovi toksičnog tijela.

Što su toksini?

Toksini su svaka tvar koja može biti otrovna ili ima negativan utjecaj na zdravlje. “Toksin” se odnosi na sve metale, kemikalije, zagađivače, umjetne sastojke hrane, pesticide i otrove koji uzrokuju oštećenje tijela. Umjetno stvorene kemikalije mogu biti toksini, ali također prirodno prisutne tvari mogu biti otrovne. Arsen je prirodni toksin.

Ne postoji praktičan način zaštite od svih toksina u okolišu. Ostatak svoga života trebali bi živjeti u hermetički zatvorenom odijelu (a to bi bio kratak život jer ne bi mogli jesti ili piti).Vašem tijelu možete pomoći da ukloni toksine kroz redovito čišćenje i detoksikaciju.

Tijelo će učiniti sve što je u njegovoj moći da svaki dan veže i uklanja iz tijela kemikalije. Glavni eliminacijski organi za odstranjivanje su debelo crijevo, koža, bubrezi, jetra i pluća. Ti organi bi trebali prolaziti svakodnevni proces detoksikacije. Ako se to ne dogodi, otpadni proizvodi i toksini se nakupljaju u stanicama i tkivima tijela. Taj proces toksične bioakumulacije uzrokuje upale i ozljede koje dovode do kroničnih bolesti i abnormalne aktivnosti mozga i živčanog sustava.

Tijelo i detoksikacija

Ljudsko tijelo ima prirodnu sposobnost detoksikacije. Zapravo, tijelo ima nekoliko sustava za odstranjivanje otpada. Sustav izlučivanja ima najveću ulogu u detoksikaciji. Najočitiji zadatak ovog sustava je pražnjenje crijeva i mokrenje. Glavni organi koji čine sustav izlučivanja su koža, jetra, pluća, debelo crijevo i bubrezi.

Možda ćete se iznenaditi kada saznate da je vaša koža također dio vašeg sustava za izlučivanje, ali to zapravo jest – koža pomaže eliminirati toksine kroz znojne žlijezde. Svrha znojenja je regulirati tjelesnu temperaturu, ali koža je višenamjenski sustav. Kada znoj putuje kroz vaše znojne žlijezde, s njom putuju također toksini.

Uloge drugih organa su jednako važne. To je rad jetre za filtriranje i izlučivanja otpada, hormona, lijekova i drugih stranih tvari. Pluća pomažu u uklanjanju ugljičnog dioksida (ispušni plinovi koji nastaju uslijed disanja). Debelo crijevo ima nekoliko važnih poslova. Apsorbira vodu i preostale hranjive tvari iz hrane. Također pretvara otpad u stolicu, koja se izlučuje iz tijela s odstranjivanjem. Bubrezi filtriraju krv i pomažu pri uklanjanju otpada iz tijela mokrenjem.

Cijelo se tijelo oslanja na ovaj sustav da bi živjelo zdrav život. Vaše tijelo detoksificira se cijelo vrijeme, 24 sata dnevno. Vaš mozak također izlučuje toksine tijekom spavanja. Potrebno je voditi brigu o tim organima i omogućiti im da rade svoj posao.

Kakve rezultate možete očekivati?

Cilj čišćenja tijela je eliminirati što više toksina i optimizirati tjelesne funkcije. Čišćenje preopterećenih unutarnjih organa daje vrijeme fiziološkog odmora i rehabilitacije. Ovo tijelu omogućuje oslobađanje energije za poboljšanje procesa liječenja. To također omogućuje tijelu da iskoristi enzime za uklanjanje parazita i abnormalnih stanica.

Glavni rezultati koje većina ljudi doživljava kroz ili nakon čišćenja su:

  • Gubitak tjelesne težine

  • Poboljšana razina energije

  • Ojačan imunološki sustav

  • Ljepši izgled kože, noktiju i kose

  • Manje bolova

  • Opušteniji san

  • Mentalna jasnoća

  • Bolja probava

KOŠARICA

close