Detoksikacija jetre

Zašto je važna detoksikacija jetre? Vaš život ovisi o vašoj jetri, jer zdravlje jetre uveliko određuje zdravlje cijelog organizma. Jetra je čudesna kemijska posuda koja pretvara sve što jedemo, udišemo i apsorbira kroz kožu u životne tvari. Jetra je glavni rezervoar krvi koji stvara i pohranjuje crvene krvne stanice i filtrira toksine brzinom od 1 litre krvi u minuti. Ona proizvodi prirodne antihistaminike za održavanje imunološkog odgovora na visokoj razini.  

80% stanica jetre može biti uništeno, a naša jetra je i dalje aktivna!

Više od bilo kojeg drugog organa, jetra nam omogućuje da jedemo različitu hranu. Bez jetre probava ne bi bila moguća, kao i pretvaranje hrane u živu energiju. Jetra je primarni metabolički organ za proteine, masti i ugljikohidrate. Sintetizira i izlučuje žuč, tvar koja osigurava dobru asimilaciju hrane i ključnog je značaja za izlučivanje otrovnog materijala iz probavnog trakta. Krv teče izravno iz crijeva u jetru, gdje jetra prije vraćanja krvi u krvotok čisti krv od toksina.

Zdravstveni problemi nastaju nakon mnogo godina zlouporabe, kada je jetra toliko iscrpljena da gubi sposobnost detoksikacije. No, jetra ima nevjerojatne sposobnosti oporavka, budući da nastavlja djelovati i kada je do 80% stanica oštećeno. Zanimljivo je da jetra može regenerirati svoje oštećeno tkivo, pa čak i u životno opasnim stanjima, kao što su ciroza, hepatitis, akutni kamenci u žuči, mononukleoza ili perniciozna anemija, jetra se regenerira i sprječava veće operacije ili čak smrt. Također vi možete pomoći jetri, tako što ćete je očistiti od toksina i dopustiti joj da ponovno “prodiše”.

Čišćenje jetre je prvi važan korak za tijelo da se počne proces samoozdravljenja. Funkcije probavnih žlijezda i probavnog sustava se odmah poboljšavaju. Manje je slučajeva otečenih žlijezda u hladnim zimskim danima i sezoni gripe, umor u leđima se smanjuje. Čežnja za hranom često se smanjuje. Žene primjećuju da su PMS i drugi menstrualni problemi, kao što je endometrioza, mnogo manje ozbiljni jer jetra metabolizira višak hormona. Smeđe kožne mrlje i fleke pored očiju (znakovi da je jetra opterećena i tijelo uklanja otrove koristeći druge putove) mogu potpuno nestati kada se jetra ponovno vrati u punu snagu.

 

KOŠARICA

close